Elkészítés:
1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.
3. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk.
4. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk, a snidlinget
leöblítjük, felaprózzuk.
5. A húst és a csontot megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és
lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük.
6. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a
cukrot és a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és
egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára
pároljuk.
7. Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk
a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk.
Rádobjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt,
lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a
párolt céklát levével együtt.
8. Kivesszük a húst a levesből, kis kockákra vágjuk.
9. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk.
10. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk,
beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk.
11. Snidlinggel megszórva, forrón tálaljuk, külön csészében további
tejfölt adhatunk mellé.
Hozzávalók:
40 dkg cékla
1 kis fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
30 dkg fehérkáposzta
10-12 szál snidling
30 dkg marhalábszár (leveshús)
50 dkg marhacsont
1 babér levél
2+2 ek. olaj
1 ek. cukor
2 ek. paradicsompüré
2 ek. citromlé
2 dl tejföl
2 ek. liszt
Borscs
2011.10.19. 11:57 | vero_salman | Szólj hozzá!
Címkék: recept
A bejegyzés trackback címe:
https://gombolyded.blog.hu/api/trackback/id/tr793314146
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.