HTML

Borscs

2011.10.19. 11:57 | vero_salman | Szólj hozzá!

Elkészítés:

1.  A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.

3. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk.

4. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk, a snidlinget
leöblítjük, felaprózzuk.

5. A húst és a csontot megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és
lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük.

6. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a
cukrot és a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és
egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára
pároljuk.

7. Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk
a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk.
Rádobjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt,
lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a
párolt céklát levével együtt.

8. Kivesszük a húst a levesből, kis kockákra vágjuk.

9. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk.

10. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk,
beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk.
11. Snidlinggel megszórva, forrón tálaljuk, külön csészében további
tejfölt adhatunk mellé.

Hozzávalók:

   40 dkg cékla
   1 kis fej hagyma
   1 nagy sárgarépa
   1 nagy fehérrépa
   30 dkg fehérkáposzta
   10-12 szál snidling
   30 dkg marhalábszár (leveshús)
   50 dkg marhacsont
   1 babér levél
   2+2 ek. olaj
   1 ek. cukor
   2 ek. paradicsompüré
   2 ek. citromlé
   2 dl tejföl
   2 ek. liszt

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://gombolyded.blog.hu/api/trackback/id/tr793314146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása