Hozzávalók 4 főre:
- 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
- 1 póréhagyma fehér része, felkarikázva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 zellergumó, meghámozva, felkockázva
- 2 bögre víz
- 3 bögre zöld tea
- 3 ág kakkukfű
- 1 db citrom, frissen facsart leve
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj
Egy lábasban a két evőkanál kókuszolajon dinszteljük a póréhagymát és fokhagymát 5 percig. Adjuk hozzá a zellert és a karfiolt, öntsük rá a citromlevet és pároljuk még 3-5 percig, majd öntsük fel a vízzel és a zöld teával. A karfiol méretétől függően ügyeljünk rá, hogy a folyadék éppen, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Morzsoljuk le az ágról a kakukkfű leveleket és ezt is adjuk hozzá. Fedő alatt forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot és főzzük addig, amíg a karfiol megpuhul (kb. 15-20 perc). Botmixerrel pürésítsük és tálaljuk melegen a levest. Locsoljunk egy kevés olívaolajat a tetejére.
Karfiol, kakukkfű, zöld tea krémleves
2011.10.19. 11:52 | vero_salman | Szólj hozzá!
Címkék: recept
A bejegyzés trackback címe:
https://gombolyded.blog.hu/api/trackback/id/tr163314132
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.